We hebben gewonnen! Bedankt aan iedereen die geliket heeft! Klik hier voor meer info.

Blog

We hebben gewonnen!

08/05/2019

Vandaag vond de finale van de Solar Olympics plaats in Technopolis te Mechelen. Daar moesten we ons project verdedigen voor een jury om zo prijzen te bemachtigen. En dat is ons gelukt! We gingen naar huis met de Publieksprijs én de Technopolis Technologieprijs!

Enkel dankzij jullie, onze fans, konden we de Publieksprijs winnen. We zijn jullie hiervoor énorm dankbaar! De Technologieprijs konden we bemachtigen door onze vele features die wel in de smaak vielen bij de jury.

Bedankt aan College Ten Doorn voor de sponsoring, bedankt aan onze leerkrachten, bedankt aan jullie, onze fans, bedankt aan iedereen die geliket heeft, bedankt aan het Solar Team voor het organiseren van de wedstrijd en bedankt aan iedereen die we vergeten zijn! Zonder jullie allemaal was dit niet mogelijk.

Extra foto's zijn te vinden in de galerij.

Trailer is af

04/05/2019

De trailer van The Singularity Beast is gepubliceerd! Je kan hem hier bekijken, maar het beste resultaat vind je op onze server of op YouTube.

The Game is On!

02/05/2019

De Facebookwedstrijd is begonnen! Ga dus vlug naar de facebookpagina van het Solar Team en like de foto van het leukste project (The Singularity Beast kuch kuch). Het zou ons enorm helpen als je die post ook deelt en erover praat met vrienden en familie.

Deze Facebookwedstrijd telt mee voor 50% van de punten in het klassement voor de publieksprijs. De andere helft wordt bepaald door de andere deelnemende teams. Zij maken dan ook een ranglijst van de andere projecten. De nummer 1 in het uiteindelijke klassement krijgt dan deze publieksprijs.

Motoren gefixt

27/04/2019

Het probleem met de motoren is van de baan, nu kunnen ze wél op volle snelheid draaien.

Door de stroomvoorziening voor de elektronica te herzien, kunnen we nu makkelijk pieken van +5A halen. Vroeger was het maximum 2A, een klein beetje erboven en de beveiliging van de batterij schakelde in.

The Beast is alive!

23/04/2019

Vandaag vond de eerste échte test plaats, met alle elektronica en motoren. De educatieve vijver van provinciaal domein Het Leen werd tot onze beschikking gesteld. We maakten ook van deze gelegenheid gebruik om nog wat foto's en filmpjes te nemen voor de trailer en onze presentatie (zoals altijd is een selectie beschikbaar in de galerij).

The Singularity Beast vaart, al is het geen speedboat. De motoren met propellors kunnen de boot vooruit duwen, nu nog werken aan de sterkte van deze kracht.

De komende 15 dagen zullen énorm druk worden. Naast het gewone schoolwerk zullen we de presentatie voor de finale maken, oefenen en voor enkele geïnteresseerden voorstellen, de software afwerken, nog wat tests uitvoeren, de trailer afwerken én nog veel meer.

Eerste Succesvolle Test

05/04/2019

Enkele dagen geleden zijn we samengekomen om te kijken of onze boot eigenlijk wel blijft drijven. Gelukkig was dit het geval. We maakten van de gelegenheid gebruik om onze teamfoto voor de publieksprijs te nemen, samen met wat b-roll voor de trailer.

Tijdens de vakantie zullen we zeker niet stilzitten. Er ligt nog een hele hoop werk op ons te wachten, maar we zitten nog op ons (herziene) schema.

Origineel Ontwerp en Stand van Zaken

25/03/2019

We hebben net opgemerkt dat ons origneel ontwerp voor de wedstrijd niet te vinden is op deze site. Daarom hebben we het er vlug aan toegevoegd en laten we het jullie weten. Hoewel het grotendeels niet up-to-date is, geeft het toch een mooi beeld van hoe ons idee de voorbije maanden zoveel veranderd is. Je kan het hier lezen.

We hebben ook opgemerkt dat de klok verder tikt. We hebben nog maar 3 weken om onze boot zo goed als af te hebben. Op 15 april moeten we namelijk de foto voor de publieksprijs doorsturen naar het Solar Team. Tegen die tijd verwachten we dat The Beast drijft, vaart, bestuurbaar is, dat de sensoren werken én in en uit het water gehaald kunnen worden. Dat is nog een hoop werk.

Na 15 april gaan we ons focussen op het toevoegen van extra features, vooral in de software. Momenteel zijn we al hard aan het werk om de app moderner en aantrekkelijker te maken. De autopilot is bijna af en we hebben nog een hoop ideeën voor extra toeters en bellen.

Wij werken dus nog naastig verder om dit helse project vóór de deadline af te krijgen. In de tussentijd, stay tuned voor ons businessplan!

Meet & Study, Pitch Bootcamp en Nieuw Verslag

5/03/2019

Het is al even geleden sinds je nog iets van ons gehoord hebt. Geen paniek, we leven nog. We zijn zelfs druk bezig geweest met een nieuw verslag te schrijven voor onze fans! Je kan het hier lezen.

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd, waaronder een demo op de Meet & Study van College Ten Doorn. Misschien heb je ons daar gezien. Er was een technisch probleem bij het versturen van de uitnodiging, waardoor niet alle fans er één ontvangen hadden. Dit probleem is reeds opgelost. Onze excuses hiervoor. Het was allersinds enorm tof om ons project aan zoveel geïnteresseerden voor te stellen. We hebben zelfs een hoop nieuwe fans gekregen die ons (hopelijk) zullen helpen om de publieksprijs te veroveren op de finale.

Op woensdag 27/02 vond de Pitch Bootcamp plaats. We mochten naar het Bluepoint gebouw in Brussel om een dagje les te krijgen over hoe we ons product beter kunnen presenteren op de finale. We hebben die dag veel handige tips gekregen en zullen deze zeker toepassen om de jury te overtuigen. Er was die dag ook een feedbackmoment met onze buddy. Foto's zijn te vinden in de galerij.

3D-Model op website

24/12/2018

Vanaf nu is het 3D-model te zien op deze pagina! Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Dit is mogelijk gemaakt dankzij de Clay-Viewer van Pissang.

Houten frame is af!

19/12/2018

Nu de examens gedaan zijn, kan het werk aan The Singularity Beast hervat worden.

Het houten frame van de boot is af. Nu moeten enkel de PVC-buizen nog vastgemaakt worden voordat we kunnen beginnen met de elektronica.

We hebben ook wat affiches uitgehangen op onze school en andere veelbezochte plaatsen. We hopen hiermee meer mensen warm te maken. We kunnen alle steun gebruiken bij dit project, dus vergeet niet om zelf wat reclame te maken!

Nieuw 3d-model

25/11/2018

Na wat feedback van een ingenieur hebben we besloten om de vlotters verder uit elkaar te plaatsen. Dit zal zorgen voor een meer stabiele vaart.

Omdat de PVC-buizen nu niet vlak onder de boot zitten, is er plaats om ze te vergroten. Door deze vergroting in diameter en lengte zal het volume en zo ook het drijfvermogen vergroten.

De foto's van het nieuwe 3D-model zijn te vinden in de galerij!

Blog

Op deze blog posten we artikels over de vooruitgang van ons project.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vooruitgang en volg het project op de voet door te abonneren op onze nieuwsbrief. Wanneer er een nieuw bericht gepost wordt op deze blog zal u ervan verwittigd worden via email. U kan zich via deze link abonneren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze vooruitgang en volg het project op de voet door te abonneren op onze nieuwsbrief. Wanneer er een nieuw bericht gepost wordt op deze blog zal u ervan verwittigd worden via email. U kan zich via deze link abonneren.